Tours & Excursions

During the course of the congress there will be tours and excursions offered.
There is an additional cost to attend these, bookings can be made through the congress registration pages.

Sunday 25th August

City of Sport Tour
Manchester is home to the FA Headquarters, two premier football teams, cycling legends come and enjoy the streets and stories wandered by George Best with a tour of Manchester United included.

Timings – 12pm – 4pm
Tour duration – 4 hours
Tour cost – £77 each

Manchester Food Walk
Manchester Food Walks combines culture, history and cuisine. Take a walk learning city history, and eat a starter, a main and a dessert in three different eating places. Food and guiding included, but drinks will be extra.

Timings – 12pm – 3pm
Tour duration – 3 hours
Tour cost – £30

Monday 26th August

Art Tour
This tour underlines the fact the streets of a city provide a free art gallery if you have eyes to see. The tour also takes in some interiors of Manchester and the art that adorns their walls. Be prepared to be surprised, delighted and amused.

Timings – 6pm – 7pm
Tour duration – 1 hour 30 mins
Tour cost – £15

 

Medical Manchester
A look at the city’s medical history including Charles White (and Hannah Beswick), Robert Jones, father of orthopaedics, Charnleyand hip replacements, beginnings of the NHS. Reproductive medicine with Marie Stopes, Patrick Steptoe and test-tube babies.

Timings – 6pm – 7.30pm
Tour duration – 1 hour 30 minutes
Tour cost – £12

Discover Manchester Walking Tour
Enjoy the sights of the city on this walking tour – takes in the majestic John Rylands Library, Manchester Town Hall, Manchester Art Gallery, the Royal Exchange, etc. A great way for delegates to orientate themselves around the city. Tour includes coffee/tea stop.

Timings – 10am – 1pm
Tour duration – 3 hours
Tour cost – £10

Tuesday 27th August

Liverpool & Chester
Enjoy the regenerated dock buildings of Liverpool, sing-a-long to the Beatles and admire the Roman walls at Chester or saunter and shop amongst its black and white buildings.

Timings – 9am – 4pm
Tour duration – 7 hours
Tour cost – £46

ICRR 2019 Running Tour: Must see Manchester!

This wonderful 7km tour will allow you to explore the heart of Manchester’s City Centre. From the striking architecture to the abundance of delightful culinary eateries, this tour has it all! Our route will take us past a fantastic collection of the ‘must see’ sights which Manchester has to offer.

Timings – 6pm – 7.30pm (approx.)
Tour duration – 1.5 hours
Tour cost – £38.50

Wednesday 28th August

Highlights of Cheshire
Black and white timbered buildings, rolling countryside and National Trust stately homes; Cheshire has it all.

Timings – 10am – 2pm
Tour duration – 4 hours
Tour cost – £33

Additional Tours

To be booked directly with the operator

Open Top Bus Tour 
£12

For more information and to book please click here

Walking Tour
£10

For more information and to book please click here